0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Destrămarea curcubeului
Carte

Destrămarea curcubeului

Coperta cărții: Destrămarea curcubeului de la editura Herald.
Cartea: Destrămarea curcubeului
Autor: Richard Dawkins
Editura: Herald
Cumpăr
Autor(i): Richard Dawkins
Editura: Herald
Colecţia: Mathesis
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 368 (14x21 cm)
ISBN:9789731115993
Preţ: 41,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Am putea spune oare că Newton a „destrămat curcubeul“, reducându-l la culorile sale prismatice, după cum susținea Keats?

Cu alte cuvinte, a sfărâmat el frumusețea?

Departe de așa ceva, afirmă renumitul om de știință Richard Dawkins; „destrămarea“ prilejuită de cercetarea lui Newton este cheia unei mari părți a astronomiei și a minunatei poezii a cosmologiei moderne.

Misterele nu își pierd poezia pentru că sunt rezolvate: soluția este de multe ori mai frumoasă decât enigma, descoperind mistere și mai adânci.

Folosindu-se de proza expresivă, pătrunzătoare și atrăgătoare ce i-a dat renumele de care se bucură, Dawkins discută cele mai importante și mai grăitoare subiecte din știința modernă, de la astronomie și genetică la limbaj și realitatea virtuală, combinându-le într-o afirmare și o recunoaștere fără precedent a aplecării umane către descoperire și mirare.

Richard Dawkins a fost menit să scrie această carte: o strălucită evaluare a naturii (și a denaturării) științei, un tribut adresat științei nu pentru că este folositoare, ci pentru că este înălțătoare.

Sentimentul de fascinație reverențioasă pe care ni-l insuflă știința este una dintre cele mai înalte experiențe de care psihicul uman este capabil. Este o pasiune estetică profundă, comparabilă cu cea născută de cea mai aleasă muzica și poezie. Este unul dintre lucrurile care fac într-adevăr ca viața să merite a fi trăită și ne dă acest sentiment chiar și mai eficient atunci când reușește să ne convingă că timpul pe care-l avem de trăit este finit.

Richard Dawkins, „Destrămarea curcubeului“

„Destrămarea curcubeului“ este o scrisoare de dragoste adresată științei, o încercare de a contrazice perspectiva potrivit căreia știința este rece și lipsită de sensibilitate estetică… Stilul lui Dawkins surprinde foarte bine drama științei. Bogată în metafore, plină de argumente pasionante, de umor fin, de exemple atractive și de conexiuni neașteptate, proza lui Dawkins poate fi hipnotizantă.

San Francisco Chronicle