0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Cărți: Rețete culinare
  4. Alimentația și terapia naturistă cu cereale
Carte

Alimentația și terapia naturistă cu cereale

Coperta cărții: Alimentația și terapia naturistă cu cereale de la editura Shambala.
Cartea: Alimentația și terapia naturistă cu cereale
Autor: Gregorian Bivolaru
Editura: Shambala
Cumpăr
Autor(i): Gregorian Bivolaru
Editura: Shambala
Anul apariţiei: 2001
Pagini: 200 (14x20 cm)
ISBN:978973854890X
Preţ: 24,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Regimul alimentar lacto-vegetarian a devenit aproape o modă în toate țările dezvoltate. El a fost îmbrățișat cu entuziasm, nu de puține ori, chiar de către marile vedete de cinema și de televiziune. Cu toate acestea, chiar și acum la noi în țară acest regim este privit ca o bizarerie. Aceasta se datorează cel mai adesea ignoranței.

Cei care ar putea fi interesați de acest regim aud frecvent că numai produsele din carne conțin proteine și tocmai de aceea ei cred cu tărie că fără aceste proteine din carne nu se poate trăi. Acest motiv principal îi face să evite o eventuală transformare în ceea ce privește modul lor de alimentație și, cel mai adesea, ei se amăgesc că nu este cu putință să se renunțe definitiv la consumul de carne.

Cartea „Alimentația și terapia naturistă cu cereale“ urmărește să vă arate că proteinele din carne nu sunt deloc indispensabile și că, de fapt, soia și anumite cereale, conțin, în plus, și o mulțime de substanțe naturale nutritive ce nu se găsesc în carne.

Nu este deloc întâmplător că multe boli, cum ar fi cancerul, guta și diabetul, sunt mai puțin cunoscute în rândul vegetarienilor. Mai mult decât atât, cei care au în alimentația lor zinică preparate pe bază de carne suferă într-un procentaj mai mare de boli ale tractului digestiv și de boli cardio-vasculare în comparație cu cei care au un regim lacto-vegetarian.

În tratatele vechi orientale e spune că, într-o anumită măsură, suntem ceea ce mâncăm, însăși mintea și stările ei de claritate fiind considerabil influențate de fiecare aliment pe care îl consumăm.

Cuprinsul cărţii: „Alimentația și terapia naturistă cu cereale“

  • ALIMENTAȚIA NATURISTĂ
    • Regimul lacto-vegetarian - o alimentație sănătoasă
  • ALIMENTAȚIA - UN REMEDIU
    • Întoarcere către viitor
  • POLARITĂȚILE YIN ȘI YANG
    • Noțiuni generale
    • Yin și yang în alimentație
    • Regimul OSHAWA nr. 7
  • CEREALELE
    • Un aliment universal
    • Structură și transformare
    • În decursul rafinării
    • Proprietățile nutriționale
      • Glucidele
      • O sursă energetică
      • Glucidele și activitatea cerebrală
      • Serotonina
    • Proprietățile medicinale ale cerealelor
  • GRÂUL
    • Aminoacizii
    • Proprietățile medicinale ale grâului
  • GRÂUL MOALE (CÂRNĂUL)
    • Rețete pe bază de grâu moale și făină de grâu
    • Pâinea
      • Glutenul
      • Glutamatul de sodiu (glutamatul monosodic/GMS)
      • Fabricarea pâinii
      • Cum să recunoaștem o pâine bună
      • Proprietățile nutriționale ale pâinii
      • Proprietățile medicinale ale pâinii
      • Fibrele
      • Rețete pentru pâine și pe bază de pâine
    • Germenii de grâu
    • Grâul germinat
      • Noțiuni generale despre semințele germinate
      • Puțină istorie
      • Proprietățile nutriționale ale semințelor germinate
      • Obținerea grâului germinat în condiții casnice
      • Proprietățile nutriționale ale grâului germinat
      • Grâul germinat și viața sexuală
      • Rolul grâului germinat în procesul de reîntinerire
      • Poate să ajute grâul germinat la combaterea cancerului?
      • Vitamina E
      • Rețete pe bază de grâu germinat
      • Bulgur
  • GRÂUL TARE (CHIRCĂ, ARNĂUT)
    • Pastele alimentare
      • Fabricarea
      • Conservarea
      • Fierberea
      • Proprietățile nutriționale ale pastelor făinoase
      • Pastele și sănătatea
      • Rețete
      • Grișul
      • Proprietățile nutriționale ale grișului
      • Grișul și sănătatea
      • Rețete pe bază de gris
  • HRIȘCA
    • Proprietățile medicinale
    • Rețete pe bază de hrișcă
  • MEIUL ȘI SORGUL
    • Proprietățile nutriționale și medicinale ale meiului
    • Rețete pe bază de mei
  • OREZUL
    • Proprietățile nutriționale ale orezului
    • Proprietățile medicinale ale orezului
    • Vitamina B1
    • Rețete pe bază de orez
  • ORZUL
    • Proprietățile nutriționale ale orzului
    • Proprietățile medicinale ale orzului
    • Rețete pe bază de orz
  • OVĂZUL
    • Proprietățile nutritive și medicinale ale ovăzului
    • Rețete pe bază de ovăz
  • PORUMBUL
    • Vitamina PP/B1 (niacina/acidul nicotinic)
    • Proprietățile nutriționale și medicinale ale porumbului
    • Carotenii și acțiunea antioxidantă
    • Organisme modificate genetic
    • Rețete pe bază de porumb
  • SECARA
    • Proprietățile medicinale și nutriționale ale secarei
    • Rețete pe bază de secară
  • CEREALELE MICULUI DEJUN
  • ANEXĂ
  • MODALITĂȚI DE UTILIZARE A PLANTELOR
  • INDEX AFECȚIUNI