0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Cărți: Economie
  4. Poate supraviețui capitalismul?
Carte

Poate supraviețui capitalismul?

Distrugerea creatoare și viitorul economiei globale

Autor(i): Joseph A. Schumpeter
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecția de economie
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 192 (14x20 cm)
Preţ: 52,98 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Volumul „Poate supraviețui capitalismul?“, considerat de mulți economiști ca fiind cea mai reușită analiză scrisă vreodată pe tema capitalismului, prezintă teoria lui Joseph A. Schumpeter cu privire la „distrugerea creatoare“. Potrivit acesteia, în economiile capitaliste, noile inovații erodează poziția firmelor vechi oferind, în același timp, căi noi și nebănuite de creștere economică.

Astăzi, efectele unor astfel de progrese cum ar fi MP3-urile – care înlocuiesc CD-urile, care la rândul lor au înlocuit casetele și discurile de vinil – au dovedit că ideile lui sunt corecte.

Argumentând în mod profetic faptul că în societățile capitaliste „izbucnesc“ în mod recurent fenomene distructive care fac praf averile, acest mare economist a dezvăluit peisajul economic vast, deseori haotic al capitalismului mondial.

Publicat pentru prima dată în clasica sa carte Capitalism, Socialism and Democracy, volumul de față reprezintă un ghid extrem de valoros al economiei globale.

Cum depășim criza financiară și cum începem din nou să progresăm?

Răspunsul stă în redescoperirea esenței capitalismului antreprenorial.

Așa cum a observat Joseph Schumpeter, cel mai însemnat economist al secolului XX, creșterea dinamică necesită o inovare și o volatilitate constante. Acesta este capitalismul – și funcționează. Aceasta este calea spre progres.

Steve Forbes, FORBES

Trăim astăzi, după cum se spune, în Era lui Schumpeter… Schumpeter a fost un profet puternic, iar în acest volum ne oferă intuiții uimitoare asupra tuturor aspectelor socio-economice, de la apariția Wal-Mart-ului până la nemulțumirile care însoțesc prosperitatea. Este cel mai bine cunoscut pentru sintagma sa evocatoare: „distrugerea creatoare“.

Schumpeter vedea în capitalism sistemul care dă naștere progresului material – standarde de viață mai ridicate, mai mult confort personal – prin intermediul inovațiilor tehnologice și al activității antreprenoriale.

„Întreprinzătorul“, un bărbat de mare viziune și energie (în zilele lui erau puține femei în afaceri), reprezintă, potrivit teoriei schumpeteriene, forța motrice a schimbării economice. Într-adevăr, ideea capitalismului dinamic susținută de Schumpeter pare a fi confirmată peste tot.

Robert J. Samuelson, Newsweek