0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Medicină Naturistă
  3. Terapia prin râs
Carte

Terapia prin râs

Un lucru amuzant întâmplat pe calea spre iluminare

Autor(i): Lenny Ravich
Editura: Herald
Colecţia: Terapia
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 220 (13x20 cm)
Preţ: 27,50 Lei
Disponibilitate: în stoc

Terapia prin ras - Un lucru amuzant întâmplat pe calea spre iluminare.

În domeniul psihologiei, râsul este de mult timp recunoscut pentru calitățile sale benefice.

Oamenii de știință au confirmat faptul că simțul umorului este un atribut necesar pentru cei care vor să funcționeze la capacitate maximă.

În timpul unei porții copioase de râs, organismul inhalează mai mult oxigen, face mușchii să se contracte, activează organele interne, hipotalamusul, glanda pituitară și glanda suprarenală. Drept urmare, secreția de endorfine va crește.

Umorul sporește creativitatea și este unul dintre instrumentele cheie folosit pentru combaterea stresului.

Râsul poate fi folosit cu succes la școală, la locul de muncă, în terapie și consiliere precum și în medicină, a adjuvant în procesul de vindecare.

Râsul îmbunătățește respectul de sine, sporește interacțiunea socială și, în general, face viața mult mai plăcută.

Lenny Ravich este unul dintre susținătorii terapiei prin râs, cartea sa fiind o oglindă vie a optimismului.

Cartea Terapia prin ras s-a vândut în peste 50.000 de exemplare, fiind un best-seller în Israel. La 1 iulie 2001 a câștigat premiul „The Israeli Book Award’s Platinum Plaque“.

Sfatul meu pentru toată lumea este să găsească umor și bună dispoziție în fiecare zi. Nu încetăm să mai râdem pentru că îmbătrânim. Îmbătrânim pentru că am încetat să mai râdem. Așa că haideți să avem vise. Când ne pierdem visele, murim. Așa că mulți oameni se plimbă în jurul morții și nici măcar nu știu asta. Îmbătrânirea este obligatorie. Să crești însă este opțional. Nu este niciodată prea târziu să fim tot ceea ce ne este cu putință să fim.

Trăiește-ți viața, dragul meu cititor, dar nu te atașa de ea. E un dar temporar. Alege dragostea în locul fricii. Opusul dragostei nu este ura. Este frica. Privește lumea cu iubire, râsete, umor și optimism - și toate ți se vor întoarce din abundență…

Încurajez pe fiecare să‑și urmeze inima. Dacă facem ceva fără inimă nu merită făcut. Trebuie să facem ceea ce iubim cu adevărat.

Autorul

Ce m-a atras inițial la Gestalt terapie, a fost deschiderea sa față de creativitate și experimentare. Atitudinea experiențială în grupurile de Gestalt implică spontaneitate, intuiție și creativitate. Umor înseamnă a inventa.

Autorul

Lenny Ravich a început să lucreze cu grupuri de Gestalt, în coterapie, din 1987, când, alături de colegul său, a observat relația dintre râs și vindecare, prin comparație cu atitudinea opusă, în care persoanele se lăsau dominate de suferință, frică, tristețe și anxietate.

Au decis împreună să aprofundeze experimentul și, în acest scop, au inițiat un nou workshop, axat pe umor, conștientizare (awareness) și teoria paradoxală a schimbării - Gestalt Laughter and Humour Workshop - pe parcursul căruia au observat că, integrând în procesul terapeutic umorul și jocul, transformările apăreau mai repede și la un nivel mai profund.

Am aflat că atunci când umorul însoțește procesul de conștientizare, contrariile se reconciliază și paradoxurile se rezolvă. Orice poate fi orice altceva. Viața este ambele și nu ori una ori alta. Totul este într-o stare de flux și proces.

Cuprinsul cărţii: „Terapia prin râs“

  • Cuvânt înainte
  • Introducere
  • A te juca cu suferința
  • Lupta cu taurul de a lungul vieții
  • A te juca cu absurdul
  • A râde cu trecutul
  • A te juca cu rușinea
  • Râsul spiritual
  • Râsul emoțional
  • Râsul sănătos
  • Umorul și bătrânețea
  • Educația și absurdul
  • Nu plec până nu primesc o îmbrățișare
  • Optimism nesfârșit