» »
Carte

Sirop şi nectar din fructe, flori şi plante medicinale

Autor(i): Georg Innerhofer
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 189 (13x20 cm)
Preţ: 13,00 Lei
Copertă carte: Sirop şi nectar din fructe, flori şi plante medicinale

Cartea „Sirop şi nectar din fructe, flori şi plante medicinale“ cuprinde o serie de reţete pentru obţinerea siropului şi a nectarului pornind de la diferite materii prime: fructe, flori şi plante medicinale.

Preparatele păstrează multe din caracteristicile naturale ale acestora astfel încât unele dintre sortimentele de sirop şi nectar sunt recomandate şi ca adjuvante în tratarea unor afecţiuni.

Autorul nu uită să prezinte şi moda mai nouă de utilizare a siropului şi nectarului în prepararea diferitelor cocteiluri.

Din cuprinsul cărţii:

  • Fructe, plante medicinale şi flori recomandate
  • Aparate si ustensile
  • Sucul brut folosit la prepararea nectarului şi siropului
  • Prepararea siropului
  • Prepararea nectarului
  • Reţete

Numai preparând în casă siropul şi nectarul de care aveţi nevoie obţineţi siguranţa unor băuturi autentice, naturale.

Cuprinsul cărţii: „Sirop şi nectar din fructe, flori şi plante medicinale“
  • Cuvânt înainte
  • Introducere
    • Nectarul
    • Siropul
  • Sortimente de băuturi
    • Sucul de fructe
    • Nectarul de fructe
    • Siropul
      • Siropul din plante medicinale
    • Băutură din suc de fructe
  • Băuturile obţinute cu ajutorul storcătorului cu aburi
  • Cantitatea totală de zahăr şi cantitatea totală de substanţă uscată
    • Cantitatea totală de zahăr
    • Substanţa uscată
  • Aportul de sănătate
  • Siropul bio şi nectarul bio
  • Fructe, plante medicinale şi flori potrivite pentru prepararea băuturilor
  • Proprietăţile fructelor
    • Mărul
    • Para
    • Gutuia
    • Caisa
    • Piersica
    • Pruna
    • Corcoduşe
    • Porumbele
    • Coacăze
    • Agrişe
    • Căpşuni
    • Struguri
    • Fructe de soc
    • Fructe de scoruş
    • Cătina
    • Portocale, lămâi
  • Caracteristici ale plantelor medicinale şi florilor
    • Melisa
    • Menta
    • Vinăriţa
    • Florile de soc
    • Florile de mălin
    • Creţuşca
    • Menta indiană
    • Flori de trandafir
    • Păpădia
    • Floarea de salcâm
  • Instrumente necesare
  • Sucul brut folosit pentru prepararea siropului şi a nectarului limpede
  • Calităţile pe care trebuie să le aibă sucul
  • Procesul propriu-zis de extragere a sucului
    • Stoarcerea fructelor
      • Pregătirea fructelor
      • Zdrobirea şi tratarea enzimatică
    • Obţinerea sucului cu ajutorul storcătorului cu abur
    • Extracţia cu abur
    • Tratarea sucului
      • Aditivi de limpezire
      • Tratarea enzimatică
      • Limpezirea
  • Prepararea siropului
    • Siropul
      • Siropul din plante medicinale sau flori
      • Siropul din fructe
      • Îmbutelierea siropului
      • Cum se procedează în industrie
  • Prepararea nectarului
    • Nectarul
      • Sucuri din fructe acre
      • Soiuri de fructe potrivite
      • Nectarul limpede
      • Nectarul cu pulpă
    • Ingrediente pentru prepararea nectarului
      • Apa
      • Zahărul
      • Acidul
    • Prepararea şi îmbutelierea
    • Cum se procedează în industrie
  • Factorii care determină calitatea produselor
    • Aspectul
    • Stabilitatea culorii
    • Limpezimea
    • Intensitatea mirosului şi gustului
  • Asigurarea calităţii
  • Durabilitatea siropului şi a nectarului
    • Pasteurizarea
    • Conţinutul de zahăr
    • Conservarea chimică
  • Greşeli în prepararea siropului şi nectarului
    • Mucegaiul
    • Fermentaţia alcoolică
    • Gelatinizarea
    • Zaharisirea
    • Oxidarea
  • Reţete
    • Mierea de păpădie
    • Sirop din flori de cireş amar
    • Sirop din plante medicinale
    • Sirop de vinăriţă
    • Siropul de melisă
    • Siropul din flori de soc
    • Siropul din mentă piperată
    • Sirop de salcâm rotund
    • Sirop din flori de tei
    • Siropul din flori de trandafir
    • Siropul de mentă indiană
    • Siropul de creţuşcă
    • Siropul de lămâiţă
    • Siropul de ghimbir
    • Siropul de zmeură
    • Siropul de lămâie
    • Sirop de citrice
    • Siropul din fructe de soc
    • Siropul de căpşuni
    • Siropul de coacăze
    • Siropul de cireşe
    • Sirop din muguri de pin
    • Siropul de pătlagină
    • Siropul de isop
    • Nectarul de pere
    • Nectar de struguri
    • Nectarul de piersici
    • Nectarul din coarne
    • Nectarul din caise
    • Nectarul de cătină
    • Nectarul de gutui
    • Nectarul de vişine
    • Nectarul de căpşuni
    • Nectarul de coacăze
  • Cockteiluri cu sirop şi nectar
    • Summer delight
    • Apus de soare
    • Apple cool
    • Cheny dream
    • Trandafirul alb
    • Cockteilul Bellini
    • Red Mojito
    • Mojito
    • Havana cu zmeură
    • Sex on the beach
    • Holla-Colada
    • Fulgi de zăpadă
  • Anexă
    • Valorile medii ale conţinutului unor fructe importante
  • E-urile din sirop şi nectar



Vă mai recomandăm:



Cine a cumpărat cartea „Sirop şi nectar din fructe, flori şi plante medicinale“ a mai cumpărat şi: